WHATSAPP İLETİŞİM

DİŞ BEYAZLATMA NEDİR ?


Diş beyazlatma tedavisi kısaca çeşitli nedenlerle renk değiştiren dişlere ağartıcı jel uygulanarak diş rengini beyazlatmayı amaçlayan tedavidir.

DİŞ BEYAZLATMA YÖNTEMLERİ


Genel olarak 3 çeşit diş beyazlatma yöntemi vardır.

  1. Home Bleaching dediğimiz, evde diş beyazlatma olarak da bilinen yöntemdir. Ağızdan ölçü alınarak kişiye özel bir beyazlatma plağı elde edilir. Evde plağın içerisine uygulanan beyazlatıcı jeli günde en az 4-6 saat kadar kullanmak koşuluyla ortalama 1-2 haftada dişlerin beyazlaması sağlanır.

  2. Diğer yöntem ise ofis tipi diş beyazlatma olup klinikte doktor tarafından uygulanan yöntemdir. Lazerle diş beyazlatma olarak da bilinir. Bu yöntemde daha yüksek konsantrasyonda olan beyazlatıcı jel dişlere uygulanarak UV ışığı veya lazerle aktive edilir. İşlem ortalama 30dk ile 1 saat arası sürer.
    Diş tonunun fazla miktarda beyazlatılması planlanıyorsa bu iki yöntem kombine edilip, önce ofis tipi diş beyazlatma uygulanıp daha sonra ev tipi bayazlatma yapılabilir.

  3. İnternal Beyazlatma veya Tek Diş Beyazlatma. Kanal tedavisi sonrası renkleşen dişlere uygulanan bir diş beyazlatma yöntemidir. Dişteki dolgu çıkarılıp dişin iç kısmına beyazlatıcı jel uygulanarak sıkı bir şekilde geçici olarak kapatılır. İstenilen sonuç elde edildikten sonra beyazlatıcı jel çıkartılıp dişin dolgusu kalıcı olarak tekrar edilerek işlem bitirilir.

Diş beyazlatma işlemi süresince dişlerde bir miktar hassasiyet olabilmektedir. Bu durum işlem bittikten 2-3 gün sonra geçmektedir. Diş Beyazlatma işleminin kalıcı olmasını sağlayabilmek için işlem sürecinde ve sonrasında sigara,çay,kahve,şarap gibi boyayıcı yiyecek ve içeceklerin sınırlandırılması tavsiye edilir. Kalıcılığı sağlamak için yılda bir kez işlemin tekrarlanması gerekebilir.

>

16 yaşından küçük kişilerde dişin pulpa odası daha geniş ve dış tabakaları daha geçirgen olduğundan uygulama sırasında aşırı hassasiyet ve pulpa irritasyonu olabilir. Bu yüzden 16 yaşından küçük kişilerin diş beyazlatma işlemi yaptırması tavsiye edilmez. Aşırı hassas dişlere sahip kişilerde ve diş eti hastalığına bağlı olarak diş eti çekilmesi mevcut olan kişilerde beyazlatma işlemi sırasında hassasiyet daha da artacağı için diş beyazlatma işlemi tavsiye edilmez.